Tuesday, March 22, 2016

Vaikuta #CMADFI-tapahtuman kokoon!

Yhteisömanageri on kohtuullisen tuore ammatti, ja aika harva työskentelee vielä kyseisellä nimikkeellä. Ensi vuonna vietämme kuitenkin jo CMADFI-tapahtuman 5-vuotissyntymäpäivää. Julkaisen piakkoin sen, missä sitä juhlimme. Tuleva tapahtumapaikka mahdollistaa tapahtuman kasvattamisen (Jyväskylän yliopistolla Martti Ahtisaari -sali veti 300 henkilöä ja paikalle tuli noin 250 henkeä), ja mietin miten sen tekisin. Liian isoa tapahtumasta ei kannata tehdä, mutta olisi kiva, jos mahdollisimman moni yhteisömanageri tapahtumaan löytäisi. Uusi tavoitteeni onkin, että puolet Suomen yhteisömanagereista saapuu paikalle. Miten se "puolet" sitten mitataan?

Olen perustanut yhteisömanagereille kaksi ryhmää. LinkedIn:ssä meidät löytää nimellä "CMF - Community Managers in Finland" ja kyseisessä ryhmässä on 380 henkilöä. Facebookissa taas muutin alunperin CMADFI 2014 -tapahtuman suunnitteluryhmänä toimineen ryhmän nimeksi Yhteisömanagerit, ja siinä ryhmässä on nyt 485 henkilöä. Ryhmissä on mahdollisuus keskustella kollegoiden kanssa ajankohtaisista asioista, vinkata työpaikoista ja pyytää apua. Tällä hetkellä Facebook-ryhmä on vilkkaampi, mutta myös LinkedIn:iä kannattaisi hyödyntää.

Em. ryhmissä on siis keskimäärin 432 henkilöä ja jos tavoittelen heistä puolia, ensi kerralla paikalle mahtuisi 216 yhteisömanageria. Heidän lisäkseen paikalle tulee vielä puhujat ja järjestäjät (joita oli noin 50 tänä vuonna), eli yhteensä 266.

Jos haluat kasvattaa maksimimäärää tuosta, voit vaikuttaa asiaan näin:

  • liity em. ryhmiin ja ala hyödyntää tarjolla olevaa kollegaverkostoa
  • vinkkaa ryhmistä yhteisömanageritutuillesi
  • jaa tätä blogikirjoitusta

Ensi viikon maanantaina, pääsiäismaanantaina, on muuten hyvä tilaisuus jutella yhteisömanagereiden kanssa talkoistamisesta. Bloggasin chatin kysymykset jo viime viikolla.


No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...