Monday, January 11, 2016

Somegurut Twitterissä

Sain kuulla, että eräs kirjoittamani twiitti voidaan tulkita tavalla, jota en ollut alkuunkaan tarkoittanut, joten halusin avata asiaa.

Twitter-vuosien aikana olemme monesti porukalla hämmästelleet
a) Twitter-kouluttajia, jotka ovat twiitanneet muutamia kertoja tai
b) Twitter-kouluttajia, joilla on vain muutamia seuraajia
c) mainostoimistoja, jotka mainostavat olevansa Twitterissä, vaikkeivät ole vielä kertaakaan twiitanneet

Bongasin perjantaina samaan sarjaan kuuluvan Twitter-tilin, jenkkiläisen tyypin, joka mainostaa itseään "Social Media Managerina". Hän oli ilmeisesti juuri perustanut Twitter-tilin, sillä tilillä oli vain 20 seuraajaa. Ja mitä hän teki - alkoi seuraamaan mua, joka en ole ikinä hänestä kuullutkaan. Ja kuka itseään kunnioittava "Social Media Manager" avaa Twitter-tilin vasta tammikuussa 2016, eikö kaikkien somekonsulttien olisi pitänyt tehdä jo vuosia sitten? Tuosta Johnista tekee epäilyttävän myös se, ettei hän käytä Twitterin tarjoamaa linkkipaikkaa, jossa hän voisi todistaa olevansa someguru jossain muussa palvelussa - nyt hänen asiantuntemuksestaan pitäisi vakuuttua vain muutamien twiittien perusteella.


Vuosien varrella mua on alkaneet seurata sadat ulkolaiset someasiantuntijat, joilla on itsellään tuhansia, jopa kymmeniä tai satoja tuhansia seuraajia. He seuraavat minua, jotta minä huomaisin heidät ja alkaisin seurata heitä - sen jälkeen he sitten voivatkin unfollata minut ja seurata taas uusia ihmisiä, kunnes heillä on kasassa niin paljon seuraajia, kuin heidän egonsa vaatii. Seuraa, niin sinua seurataan, on yksi niistä 18 tavasta, jolla Twitterissä ja muissakin somepalveluissa saa seuraajia.

Toki on olemassa paljon somea työssään käyttäviä ihmisiä, jotka eivät juuri twiittaa enkä sano, että edes kaikkien somekonsulttien pitäisi olla Twitterissä. En myöskään arvioi ihmisten osaamista heidän Twitter-tiliensä perusteella - elleivät he sitten satu olemaan siellä myymässä Twitter-koulutuksiaan.

Ugh, olen puhunut.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...