Wednesday, July 1, 2015

Heinäkuun #cmadfi-chatissa puhutaan kuvista

@jonnahurmerinta ja @jaananystrom Twitter-chatin vieraina
Hyvää heinäkuuta! Tänään on hyvä päivä paljastaa seuraavan #cmadfi-kuukausichatin aihe ja vieraat. Heinäkuussa suuri osa yhteisömanagereista lomailee, joten halusin chatin aiheesta kesäisen, kevyen ja erityisesti lomaan sopivan. Vieraita ja aiheita miettiessäni mieleen nousi kaksi huippusomettajaa, jotka kertovat usein lomista ja käyttävät viestinnässään paljon lomilla ottamiaan kuvia. He ovat tietysti Nyt ja huomenna -blogin  +Johanna Hurmerinta ja GooglePlussan +Jaana Nyström ja ilokseni he kumpikin ottivat kutsun vastaan.

Pallottelimme keskenämme tarkempaa aiherajausta ja päädyimme kuviin ja kuvaamiseen, sillä yhteisömanagerin tarvitsee tuottaa (kuva)sisältöä vuoden ympäri, mutta twiiteissä varmaan sivutaan matkailuakin. Siitä puheenollen, viime viikolla alkoi #matkachat, jota pidetään vastedes joka maanantai kello 20.00. Tämä oli ensimmäinen säännöllinen suomenkielinen viikkochat, johon törmäsin, hauskaa että chatit viimein yleistyvät suomeksikin!
Tiistaisin, myös kello 20, järjestetään englanninkielinen matkailuchat, #TRLT, josta Jaana minulle vinkkasi.
Viime perjantaina osallistuin Prezin järjestämään Twitter-chattiin. He olivat kutsuneet Prezi-asiantuntijoita toimistolleen vastaamaan yleisön kysymyksiin Prezistä. Puolen tunnin chatti oli hyvin vauhdikas ja kun osallistuin siihen kännykällä, olin vähän hätää kärsimässä, kun kysymyksiä sateli niin tiuhaan tahtiin.
Siksi annan nyt ohjeita seuraavan chatin varalle:

  • merkitse aika kalenteriisi heti ettet unohda. Voit jo etukäteen kertoa, että olet tulossa.
  • avaa #cmadfi-haku Twitteristä (#TRLT-chatin vetäjät suosittelevat Hootsuitea, mutta uskon, että pärjäämme vielä ilman chat-työkaluja)
  • kun vastaat kysymykseen, merkitse siihen sekä chatin tunnus #cmadfi (voit lisätä muita häsiä, mutta toi on pakollinen, muuten twiittisi ei tule mukaan chattiin) että sen vastauksesi numeron,eli K1-kysymykseen vastatessasi kirjoitat twiittiisi V1 jne
  • osallistu rohkeasti, nopeus on valttia, vastauksia ei ehdi turhia puntaroida
  • voit osallistua myös kännykällä, mutta näppäimillä on nopeampaa kirjoittaa twiittejä
  • varaa twiittien lähelle myös kuvia, sillä jos kerran twiittaamme kuvista, niin tokihan niitä pitää myös twiitata, voit vaikka esitellä itsesi kuvan avulla. Jos aikataulutat vastauksiasi (esimerkiksi Twitterin avulla, niin aseta ajaksi 14.x1, jotta kysymykset ehtivät tulla ennen vastauksiasi. Viimeksi aikataulutin kysymykseni, tällä kertaa ajattelin aikatauluttaa myös vastaukseni, jotta minulle jää enemmän aikaa varsinaiseen keskusteluun. :)
Kysymykset

K1 Kuka olet (14.00)
K2 Kuulutko valokuvayhteisöihin? (14.10)
K3 Millaisia kuvia somessa kannattaa käyttää? (14.20)


K4 Pahimmmat kuvamokat? (14.30)
K5 Vinkkisi kuvateksteihin ja avainsanoihin? (14.40)
K6 Missä kaikkialla kuvia kannattaa jakaa? (14.50)

Tervetuloa mukaan!

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...