Monday, June 8, 2015

#CMADFI-chatti Twitteriin

Olen järjestämässä taas CMADFI-tapahtumaa, se pidetään perinteiseen tapaan tammikuun 4. maanantaina eli 25.1.2016 ja tällä kertaa Keski-Suomessa, Jyväskylän yliopistolla.

Twitterissä tapahtuman häsä, #cmadfi, on jo pitkään ollut ympärivuotisessa käytössä. Sillä on vinkattu yhteisömanagereita kiinnostavista asioista: tapahtumista, koulutuksista, työpaikoista, työkaluista, blogikirjoituksista jne.

Olen jo pitkään halunnut kokeilla Twitter-chattia ja nyt keksin yhdistää Twitter-chatin ja #cmadfi-tapahtuman.
Parhaiten chatit toimivat, kun niitä pidetään säännöllisesti. Koska CMADFI pidetään joka tammikuun 4. maanantai, ajattelin käyttää kuukausichateissa samaa päivää: neljättä maanantaita. Harmittelin ensin sitä, että sain idean vasta kesäkuussa - juna meni jo, mutta sitten minua rohkaistiin: kesällähän sitä ihmisillä juuri voisi ollakin aikaa chattailla. Kokeillaan siis miten käy.

Kunnianhimoinen tavoitteeni on siis tuoda vuoteen 10-11 uutta CMADFI-etätapahtumaa! Pitäkää peukkuja, että homma lähtee lentoon!

Chatissakin keskustellaan tietysti yhteisömanagereita kiinnostavista aiheista. Ensimmäisellä kerralla vieraina ovat Miia Kosonen  ja Anne Rongas.Miian kutsuin mukaan, sillä bongasin (tietysti #cmadfi-häsällä) mielenkiintoisen esityksen, jonka hän piti viikko sitten yhteisöjen elinkaaresta.
Miialle halusin kaveriksi kokeneen yhteisömanagerin, jolla on kokemusta niin yhteisöjen synnyttämisestä kuin kuoppaamisesta. Kuka siis olisikaan sopivampi kuin nettikätilö-termin tietääkseni lanseerannut Anne Rongas?

Mistä yhteisöjen vaiheesta tai niihin liittyvästä asiasta sinä haluat Miian ja Annen kanssa keskustella? Voit lisätä toivomuksiasi tämän blogikirjoituksen kommentteihin tai Twitterissä #cmadfi-häsälle. Pistä chattiaika ylös ja tule mukaan twiittailemaan!

MUOKS 17.6.2015

Katariina Haavisto kysyi eilen tärkeän kysymyksen Twitterissä: kerrotaanko kysymykset etukäteen. En ollut aikonut, mutta muutin mieleni (lue: kannattaa rohkeasti vaikuttaa siihen, millaisia #cmadfi-chateista tulee, tämä on yhtä isoa oppimista kaikille).
Aikataulutin kysymykset Twitterin mainostyökalun kautta ilmestymään 10 minuutin välein, niin ei tarvitse kelloa tuijotella, vaan saan itsekin keskittyä seuraamaan ja osallistumaan chattiin. Toivottavasti aikataulutus toimii hyvin, sillä en ole sitä ennen kokeillut.

Twitterin mainostyökalun kautta voi ajastaa twiittejä tulevaisuuteen. Kätevää, eikö totta?

Olisi ehkä kiva, jos vastaisitte kysymyksiin reply-nappulan avulla, jolloin vastaukset tulevat kunkin kysymyksen alle ketjuun. Ainakin toivon, että aloittaisitte vastaukset vastauksen numerolla (V1, V2...). Kaikkiin kysymyksiin ei tietenkään tarvitse vastata ja kysymyksiin saa vastata myös "myöhässä", virallisen chattiajan jälkeenkin, jos siltä tuntuu. Tein alle pari esimerkkiä vastauksista, niin ymmärrätte paremmin, miten homma toimii. Kaikkiin chatin aikana laitettuihin twiitteihin tulisi laittaa #cmadfi, jotta sitä voi seurata häsähaulla, replyt ilman häsää tippuvat kyydistä.

Tässä siis kysymykset, niin ehditte kaikki miettiä etukäteen, mitä vastaatte.

K1 Kuka olet ja mistä tulet? Jos olet yhteisömanageri, mikä on yhteisösi tavoite? #cmadfi (14.00)

V1 Olen Johanna, some-asiantuntija @piilotettuaarre. Olen yhteisömanageri mm. #cmadfi-yhteisössä. (1/2)
V1 #cmadfi-yhteisön tavoite on luoda cmadfi-tapahtuma, jossa on kaikille yhteisömanagereille jotain mielenkiintoista (2/2)

K2 Kuinka vanha yhteisösi on ja missä vaiheessa se on (esivaihe, kasvuvaihe, kypsä vaihe, hiipuva vaihe)? #cmadfi (14.10)

V2 CMAD-yhteisö on minusta nyt aika kypsässä vaiheessa, eli haasteena on saada pidettyä se elossa vielä pitkään. Tämä chatti on yksi tapa tuoda yhteisöön uusia ihmisiä ja uusia asioita. #cmadfi

K3 Mikä on sinusta yhteisömanagerin tärkein tehtävä esivaiheessa? #cmadfi (14.20)

K4 Mikä on sinusta yhteisömanagerin tärkein tehtävä yhteisön kasvaessa? #cmadfi (14.30)

K5 Mikä on sinusta yhteisömanagerin tärkein tehtävä silloin, kun yhteisö on jo kypsässä vaiheessa? #cmadfi (14.40)

K6 Mikä on yhteisömanagerin tärkein tehtävä silloin, kun yhteisö on hiipumassa? #cmadfi (14.50)

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Tarkennus: nettikätilöinti on Kari A. Hintikan muotoilema termi, jonka käyttö jossain vaiheessa taisi vähän ryöpsähtää kätilön hommia laveammalle. Pieni bloggaus maanantain chatin ennakoinniksi.

    ReplyDelete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...