Monday, February 2, 2015

Miten saada Instagram-seuraajia

Kun johonkin palveluun mennään, ensimmäinen kysymys on: miten saan seuraajia? Sisällöntuotantoa itsessään ei pidetä arvokkaana, jos kukaan ei sisältöön törmää. Poimin parhaat vinkit Instagram-seuraajien saamiseen Iltalehden, MTV:n ja City-lehden ja Vauva-palstan vinkeistä.

Vinkit Instagramin aloitukseen

 • Ensinnäkin, jos haluat saada paljon seuraajia, perusta julkinen tili. Yksityisten tilien sisältöä ei näe, ja siksi kovinkaan moni ei tule pyytäneeksi lupaa siihen, voisiko seurata niitä.
 • Kirjoita sitten itsestäsi mielenkiintoinen kuvaus ja kerro, millaisia kuvia sinulta on lupa odottaa. Kuvaatko usein esimerkiksi kotikuntaasi, harrastustasi, lemmikkejäsi, työtäsi? Kerro tästä kuvaustekstissä.

Vinkit Instagram-valokuviin

 • Ala ottaa kuvia ja tarkkaile samalla minkä tyyliset kuvasi saavat eniten reaktioita ja lisää sitten jatkossa enemmän samantyyppisiä kuvia. Siis esimerkiksi "vähemmän shoppailukuvia ja enemmän koiranpentuja" tai "enemmän muffinsseja ja vähemmän kahvikuppeja".
 • Ota kauniita kuvia ja käytä aikaa niiden käsittelyyn. Mieti kuvakulmat ja valitse sopivat filtterit. Tutustu Instagramin käyttöä tukeviin sovelluksiin.
 • Mieti itsellesi sopiva julkaisutahti? Postaa säännöllisesti, mutta älä liikaa. Jos olet ottanut paljon kuvia, joita haluat jakaa, tee niistä kuvakollaaseja tai lähetä niitä vaikka kuvan kahden päivävauhdilla. Otin viime kesän asuntomessuilla paljon kuvia, mutta sen sijaan että olisin jakanut 40 kuvaa kerralla jaoin niitä noin kuukauden ajan. Samalla kävin katsomassa muiden asuntomessukävijöiden kuvia, tykkäsin parhaimmista ja sain siten sekä uusia seurattavia että seuraajia. Samoin toimin myös Lontoon matkakuvien kanssa.
A video posted by Johanna Janhonen (@jjanhone) on
 • Jos kuvasi liittyy toiseen Instagram-tiliin, merkitse se kuvaan.
 • Ota selfie silloin tällöin. Itse harrastan selfie-kuvia hyvin harvoin, mutta yllättäen juuri ne nousivat viime vuoden tykätyimmiksi kuviksi.
A video posted by Johanna Janhonen (@jjanhone) on

Vinkit vuorovaikutukseen Instagramissa

 • Kun kirjaudut Instagramiin Facebook-tunnuksellasi, Facebook-kaverisi huomaavat, että olet liittynyt palveluun ja saat seuraajia sitä kautta. Kun jaat Instagram-kuviasi silloin tällöin myös muihin käyttämiisi some-palveluihin, saat seuraajia sieltäkin. Älä kuitenkaan jaa kaikkia kuviasi joka paikkaan.
 • Mitä enemmän seuraat itse, sitä enemmän sinua seurataan. Etsi seurattavia esimerkiksi seuraajiesi seurattavista, sinua kiinnostavilta avainsanoista ja Instagramin omista ehdotuksista.
 • Tykkää muiden kuvista ja jätä myös kommentteja. Joku ehkä kiinnostuu kuvistasi ja alkaa seurata sinua takaisin.
 • Ole hauska ja huumorintajuinen eli ota hauskoja kuvia, käytä hauskoja kuvatekstejä ja kommentoi muiden kuvia hauskasti.

#hashtag-vinkit

 • Kuvaile kuvaa ja liitä #-merkki tärkeimpien sanojen eteen. Älä kuitenkaan laita risuaitaa jokaisen sanan eteen, #vaikka #jotkut #saattavat #niin #tehdäkin.
 • Käytä englanninkielisiä hashtageja, niin voit saada seuraajia muistakin maista. Mutta mieti vielä: jos Instagram-tavoitteesi liittyy pelkästään suomenkielisiin ihmisiin, mitä hyötyä sinulle on ulkomaalaisista seuraajista?
 • "Käytä jokaisessa kuvapostauksessa [hashtagina] omaa Instagram-nimimerkkiäsi. Näin julkaisuistasi kiinnostuneet käyttäjät löytävät kuvasi nopeasti. Kuten muissakin avainsanoissa, liitä nimimerkkisi eteen #-merkki." Tämä oli aika kummallinen vinkki, sillä käyttäjät löytävät kaikki kuvasi nopeasti klikkaamalla nimimerkkiäsi. Mutta välillä on ihan hyvä käyttää "henkilökohtaisia" hashtageja, joita muut eivät ole käyttäneet, itselläni tällaisia ovat esimerkiksi #jjanhone, #johannajanhonen, #piilotettuaarre. Jos järjestät tapahtumia, mieti ja kommunikoi etukäteen niihin liittyvä #häsä, esim #cmadfi.
 • Tee paikannimistä avainsanoja tyyliin #london #londres #lontoo #lontoossa
 • Merkitse avainsanoiksi myös sovellukset ja tuotteet. Esimerkiksi "mulla oli maittava #lounas #laukaanhovi #lievestuore, janon vei #cocacola ja kuvan otti #jolla"
 • Kokeile myös suosituimpia hastageja, esimerkiksi #selfie #love ja #me. Vaikka niiden käyttäminen voi vaikuttaa hyvältä idealta, todellisuudessa kuvat hukkuvat nopeasti muiden joukkoon. #jesuischarlie-häsää käyttämällä sain kyllä nopeasti tykkäyksiä, mutta uusia seuraajia ajankohtaisilla aiheilla ei ehkä saa.

Loppusanat

Instagramia voi käyttää myös omaksi ilokseen, jakaakseen pieniä paloja omasta elämästään tuttavilleen ja samoista asioista kiinnostuneille, kaikkien ei suinkaan tarvitse tavoitella suuria seuraajamääriä. Minulle Instagram on paitsi noiden palojen jakamista myös tilaisuus oppia ja seurata ajankohtaisia asioita. Nyt haluan oppia lisää suomalaisten instagrammailusta ja siksi tein torstaina siihen liittyvän kyselyn, joka paljastanee sen, miten yritykset saavat seuraajia. Tällä hetkellä vastaajia on jo yli sata, joten yhteenvedosta tekemisestä tulee hyvin mielenkiintoista. :) Jos alla oleva lomake ei toimi sinulla, voit vastata kyselyyn myös täällä.

2 comments:

 1. Kiitos hyvästä postauksesta! :) Vastasin kyselyyn. Toivottavasti onnistui, sillä kun painoin lähetä, tuli vain valkoinen ruutu, enkä päässyt enää eteenpäin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Satunen! Kuulostaa kyllä pahalta tuo valkoinen ruutu, tarkoitus on, että vastauksen jälkeen tulee kuittaus.

   Delete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...