Friday, November 28, 2014

Suomen yliopistot Twitterissä

Kävin viime viikolla pitämässä Yliopistoviestijöille yhteisömanagerityöpajan. Suunnittelimme työpajan rakenteen etukäteen hyvin tarkasti Jyväskylän yliopiston viestijöiden kanssa. Eräs näkökulma, jota työpajassa haluttiin pohtia oli se, keitä yliopistojen yhteisöihin oikeastaan pitäisi kuulua - käytännön esimerkkinä se, kenen kanssa vaikka Twitterissä pitäisi jutella.

Tein tehtävän alustuksesta leikkimielisen kilpailun ja selvitin mikä yliopistoista on kauimpana norsunluutornista (=jota kaikki seuraavat, mutta joka ei itse seuraa ketään). Voittajaksi selviytyi Taideyliopisto, jonka palkitsin Piilotetun aarteen tyyliin merirosvokarkeilla :).Yliopistoviestijöiden yhteiseen somepäivään tuli tällä kertaa väkeä 11 eri yliopistosta (ja muutamasta muusta yliopistoja lähellä olevista organisaatioista). Minun pitis siis käydä läpi 11 yliopistoa, mutta otin samalla vaivalla datat kaikista yliopistoista. Maanpuolustuskorkeakoulun jätin vertailusta pois, sillä heillä ei ole omaa Twitter-tiliä, vaan linkitys Puolustusvoimien Twitter-tiliin.

Tässä uudessa vertailussa on nyt mukana kaikki Suomen yliopistot. Ihan samanlaista vertailua en halunnut uudestaan tehdä, joten tässä etsitään Suomen parhaiten twiittaavaa yliopistoa. Kriteereinä on norsunluutorniehdon lisäksi aktiivinen twiittaaminen ja muiden twiittien merkitseminen suosikeiksi (parempi olisi tietysti olisi ollut mitata @replyjen määrää, mutta sellaista tietoa Twitter ei tarjoa).

 
Yliopistot twitterissä from Johanna Janhonen

Hämmentävää oli muuten huomata, että minun seuraajamääräni (joka ylitti hiljattain 3000 seuraajan rajapyykin) ohi menee vain 3 yliopistoa. Hus-hus siis - käykäähän nyt seuraamassa edes omia yliopistojanne - annetaan yliopistoille se huomio, minkä ne ansaitsevat!

Etsi omat suosikkisi tekemältäni Twitter-listalta, josta löytyy kaikki Suomen yliopistot.

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...