Wednesday, March 13, 2013

Yhteisön johtamista ja markkinointia somen avulla

Ensi viikolla aloitan uudet opinnot: Otavan opistolla järjestetään toista kertaa yhteisömanagerikurssi. Loppuvuoden kestävällä kurssilla tärkeimmässä roolissa tulee olemaan vertaisoppiminen ja odotan innolla mitä tuleman pitää. Väitän, että tiedän asiasta jo aika paljon, mutta en todellakaan ole niin hölmö, että luulisin itseäni kaikkitietäväksi. Jo nyt on vastaan tullut itselleni uusi työkalu Podio, jonka hyvät puolet esim. Yammeriin tai Ningiin verrattuna paljastunevat varmaan kevään aikana.

Ensimmäisellä kerralla esittelemme paitsi itsemme ja myös edustamamme yhteisöt, joten sain siitä kimmokkeen päivittää Mini treasures wiki & social media -kalvoni, jotka olen yleensä päivittänyt jo vuodenvaihteessa.

Olen monesti todennut, etten minä ole nettikätilö, joka käy perustamassa yhteisön ja häipyy sitten takavasemmalle, vaan  yhteisön emo, joka ei ymmärrä jättää lastaan. Viime vuonna jätin Mini treasures wikiä kuitenkin yhä enemmän hunningolle, mutta ilokseni tämä ei suuremmin näy wikin tilastoissa: kävijöitä on enemmän kuin ennen ja saavutimme hiljattain myös Facebookissa tärkeän tuhannen tykkääjän rajapyykin :).

Esitys on englanniksi, onhan itse yhteisökin kansainvälinen.Tuleville opiskelijakollegoilleni lähetän nyt terveisiä. Jos ehditte, niin käykää kalvot läpi ja miettikää mitä muuta haluaisitte asiasta tietää. Ja toki te muutkin blogini lukijat saatte kysellä :).

2 comments:

 1. Kiitos Johanna! Kiva nähdä mitä kaikkea teet, asiantuntijayrittäjyyden lisäksi :) Tämä kannusti valmistelemaan omaakin esittelyä kurssille!

  Pian nähdään,
  Vilma Mutka
  Mukamas Learning Design

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Vilma! :) Ajattelin, että muiden esimerkkien näkeminen helpottaa ja kurssin avulla sain itseni potkittua tekemään tämän some-katsauksen, kaksi kärpästä yhdellä iskulla. :)

   Delete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...