Friday, September 7, 2012

Sosiaalinen media on aikasyöppö (jos sen sallit)

LinkedIn piti pienen tuumaustauon ja esitteli siivoojansa
Hups - tästä meinasi tulla syksyn eka viikko ilman bloggausta. Miksi niin - no kun aika ei tahdo riittää kaikkeen. Nyt kun some-kanavat ovat toipuneet kesälomien hiljaisemmasta elosta, tuntuu että joka paikassa käydään mielenkiintoisia keskusteluja ja jaetaan makeita linkkejä ja voisin aivan hyvin käyttää 24/7 niiden seurantaan, enkä siltikään ehtisi kaikkeen mukaan. Täytyy siis tehdä valintoja.

LinkedIn:ssä oli tällä viikolla pieni käyttökatko ja ensi kertaa sain tutustua heidän siivoojaansa - Twitterin FailWhale on tullut jo liiankin tutuksi. Kuvasta poimin ajatuksen: Ota hyvä asento ja mieti miten voit siivota omaa ajankäyttöäsi. 

Googlen avulla löysin tämän bloggauksen 10 vinkistä somen hallintaan.
  1. Aseta somen käytölle rajat ja pidä niistä kiinni: minulla on nyt 20 minuuttia aikaa Twitteriin/Facebookiin jne
  2. Käytä automointityökaluja, esim. Bufferilla, Tweetdeckillä ja Timelyllä voi ajastaa twiittejä ja Twitterfeedillä linkittää uudet blogipostaukset eri some-kanaviin
  3. Tunnista vahvuutesi - käytä suurin osa (60%) someajastasi siihen, mistä pidät eniten. Kirjoittaja piti eniten Twitteristä, minä taas olen tällä hetkellä koukuttunut Pinterestiin ja opettelen sen käyttöä niin työ- kuin vapaa-ajan asioissa. (Olen huomannut mm. että pinnaajat ovat paljon aktiivisempia jakamaan asioita eteenpäin kuin vaikkapa twiittaajat, facebookkaajat tai LinkedIn-käyttäjät).
  4. Tee somen käytöstä rutiini aamukahvin tapaan - käy somekanavat läpi esim. aamiaisella tai työmatkalla.
  5. Tee somen käytöstäsi monipuolista, älä vain jaa (omia) linkkejä(si), vaan osallistu myös keskusteluihin. Tähän liittyy Jenise Fryattin (@JeniseFryatt) kehittelemä termi “EIR” (Engage, Inform, Retweet) and routinely lists (and thanks) Twitter users with the hash tag #EIR.
  6. Ota käyttöön mobiiliaplikaatiot. Artikkelin bloggaaja on ladannut iPhoneensa appsit Facebookille, Twitterille, Google+:lla ja Pinterestille. Omista N9-appseista suosikkini on Tweetian.
  7. Säädä sähköpostihälyytykset kohdilleen. Esimerkiksi Facebookin käytöstä on tullut paljon mielekkäämpää, kun kaikki päivitykset ei tule sähköpostiini. Mieti mistä asioista (esim. siitä, jos joku mainitsee sinut Twitterissä tai G+:ssa) sinua pitää tiedottaa heti ja laita asetukset kuntoon. Ja jos joku täyttää yksinään virtasi, kokeile miltä tuntuu jos hiljennät hänet.
  8. Kokeile uusia asioita (varaa 15% ajastasi kokeiluihin)
  9. Käytä aggregointi- ja suosittelupalveluita. Bloggaaja oli tykästynyt Summify-palveluun, johon ei kyllä enää oteta uusia käyttäjiä. :P Summifyn vahvuus oli siinä, että se luo päivittäisiä koosteita Twitter-verkoston tärkeimmistä jutuista.Vastaavia palveluita ovat Paper.li, LinkedIn Today ja Twitter Stories.
  10. Pidä sometaukoja - älä jumitu netin ääreen liian pitkäksi aikaa! :)  
Oheinen kellokuva vie alkuperäiseen postaukseen.

Millaisia vinkkejä sinulla on someähkyn taltuttamiseen? 

 Minä lisään vielä yhden: relaa - sinun ei tarvitse olla kaikessa mukana, tykätä kaikesta, liittyä kaikkiin ryhmiin tai seurata kaikkea mitä kollegasi seuraavat. Esimerkiksi Twitterissä minä käyn vain piipahtamassa, kaikesta virrasta luen ehkä vain 10%. Jos joku asia on oikeasti tärkeä, se tulee sinun eteesi niin monesta kanavasta, ettet voi olla sitä huomaamatta.


No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...