Pages

Friday, June 3, 2011

Somen haasteet (ja some tiedottamisessa)

Viime sunnuntaina latasin SlideShareen esityksen otsikolla "Organisaatio @ some - haasteita (ote)". Sunnuntaina en viitsinyt alkaa asiaa somessa sen suuremmin mainostamaan, laitoin vain linkin LinkedIn:iin ja kotisivuilleni. Ilmeisesti kontaktinikin käyttävät LinkedIn:iä sunnuntaisin, sillä muutama tunti latauksen jälkeen sain sähköpostin SlideSharesta:

"Organisaatio @ some - haasteita (ote)" is being talked about on LinkedIn more than anything else on SlideShare right now. So we've put it on the homepage of SlideShare.net (in the "Hot on LinkedIn" section).

Well done!

- SlideShare Team

Mutta nyt haluan kertoa esityksestäni laajemminkin: upotan sen tähän blogiini, ja kohta Twitterfeedini linkittää blogikirjoitukseni Facebookissa kahdelle sivulle ja Twitterissä kahdelle tilille. Toki blogilinkki näkyy taas myös LinkedIn:ssä. Ja ehkä joku teistä lukijoista jakaa linkkiä edelleen - näitä on jännä seurata :).

No mikä tämä esitys sitten on? Se on osa Organisaatio @ some -koulutustani, josta taannoin bloggasin, tarkemmin sanoen pätkä osiosta Somen haasteet, selailehan läpi, niin kerron lisää:


Kuten huomasit, valitsin siihen vain kalvoja, joiden sisältö aukeaa ilman puhettakin. Sivuilla 2 ja 3 olevat puhekuplat ovat peräisin koulutettujen suusta, sivulla 4 varoitetaan innostumasta liiaksi somen "ilmaisuudesta" (tämän olen itse karvaasti muutaman kerran kokenut). Sivulla 5 kerrotaan, mistä löytyy esimerkkejä some-ohjeista (sosiaalinenmedia.org:sta) ja kehotetaan ohjeissa varoitusten sijaan kannustamaan - ei ihmisiä yleensä tunguksi asti ole organisaatioiden some-sanansaattajiksi, sillä ihmisillä on jo tarpeeksi(liikaa) töitä ja median varoittelut ovat tehneet tehtävänsä.

Sivulla 6 esiin tullut idea on elävästä elämästä ja eräs koulutettavani kysyi kalvon nähtyään, mitä hänen olisi pitänyt tehdä kun esimies ehdotti firman kehumista salanimen turvin. Hän oli kieltäytynyt, mutta seuraava alainen oli ottanut tehtävän vastaan. Murphyn lain mukaan oli ehkä kyseiselle yritykselle "oikein", että se vähän myöhemmin kaatui...

Sivuilla 7-9 puhutaan yksityisyyden suojasta somessa. Kaikki lähtee sinusta itsestäsi, mitä enemmän salaisuuksiasi kuulutat, sitä varmemmin ne päätyvät vääriin korviin... Muiden tietojen jakamisesta somessa bloggasin aiemmin.

Seuraavilla sivuilla aiheena on työnhakijoiden ja työntekijöiden somen seuranta, sivulla 13 mainitaan Lex Nokia, josta oli aikanaan niin paljon porua: mikään suomalainen yritys ei sitä vielä ole rohjennut käyttöön ottaa, mutta omin luvin asiaa on kyllä sovellettu.

Haasteita somessa on toki paljon paljon enemmän kuin näissä kalvoissa esittelin. Organisaatioiden kannattaisikin ottaa asia vakavasti ja tehdä ohjeistukset hyvän sään aikana, ennenkuin mitään peruuttamatonta vahinkoa pääsee syntymään. Jos kaipaatte apua asiaa miettimään, niin olen käytettävissänne :).

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.