Olimme siis reilu viikko sitten Anne Kalliomäen ja Toni Nummelan kanssa kouluttamassa Espoon kaupungin teknisen ja ympäristötoimen viestijöitä ja saimme kiitosta käytännönläheisestä johdatuksesta.
Näin markkinointipäällikkö Marjut Gerkman tiivisti päivämme:
"Meillä oli inspiroiva ja innostava käytännönläheinen päivä. Johanna, Toni ja Anne olivat valmistelleet juuri meidän tarpeisiimme sopivan sisällön."
Päivään mahtui paitsi ideoita ja vinkkejä myös paljon käytännön tekemistä: esiintymistilanteiden harjoittelua, käsikirjoittamista, kuvaamista ja lisälaitteiden kokeilua sekä editointia.
Omassa osuudessani kerroin mm. erilaisista työkaluista, joilla voi tehdä videoita. Kaiken maailman appseista riittää valinnanvaraa, mutta myös vanhoja tuttuja työkaluja voi hyödyntää uudella tavalla. GIFejä voi tehdä vaikka PowerPointilla tai kuten tässä ohjeessa, Photoshopilla:
Anne taas esitteli mm. mainion esimerkin siitä, miten sirpasisäisestätutkinnasta -LinkedIn-videosarja hyödyntää hauskalla tavalla fiktiivistä ja draamallista tarinankerrontaa videossa.
Sirpan alter ego Mirva Haltia-Holmberg kertoi videosarjastaan viikko sitten LinkedInissä näin:
Datan ihmeellinen maailma, joka kertoo, että ÄLÄ LOPETA 😈😇. sirpasisäisestätutkinnasta on kerännyt ekalla videolla lähes 6000 näyttöä, toisellakin 4500, mutta nyt kolmannella enää vaisut 500. Tykkäykset romahtaneet tripladigiteistä singeleihin. MUTTA... Vuorokauden sisällä kolmannesta ”huonosta” päivityksestä, lukuisia B2B yhteistyökontakteja ja uusia projekteja, sekä aivan mielettömän ihania (ja Sirpalle käyttökelpoisia) yksityisviestejä! Eli päivän oppi: tee sitä mikä saa sut liekkeihin, the rest will follow. Yksinkertaisesti luetun datan perusteella Sirpa olisi tyhmä idea. Älykkään datan perusteella Sirpa, ja luojansa Mirva, on just siellä missä pitääkin: liekeissä ❤️
Päivän päätteeksi teimme vielä lyhyen Facebook-livevideon, parihaastattelun.
Videon voit katsoa tästä:
mutta se, mitä et näe on se, että näinkin lyhyen videon valmisteluun käytettiin aika paljon aikaa. Mietimme yhdessä mm. sitä, missä kohtaa huonetta video kannattaa kuvata, keiden kannattaa esiintyä videossa, mitä heiltä kysytään ja mitä he vastaavat. Viereisellä pöydällä oli myös pieni käsikirjoitus, jotta muistimme, mitä seuraavaksi tapahtuu.
Tein päivästä myös lyhyen Instagram-stoorin, jonka pistin talteen kohokohtiin Instagram-tilini kohohkohtiin.
Stooreja tai kohokohtia ei valitettavasti voi blogiin upottaa, mutta pari videota löydät myös tästä Instagram-päivityksestä:
Kuten tästäkin bloggauksesta voi nähdä, videoita voi hyödyntää monella eri tavalla ja monessa eri palvelussa. Ja jos videoon saa mahtumaan tunteita ja tuoksuja, yksityiskohtia ja opetuksia, niin aina parempi.
Terveiset vielä Espooseen ja intoa tuleviin videoihin!
PS. Jos tekin haluatte inspiraatiota ja ideoita siihen, miten saatte tehtyä nopeasti tarinallisia videoita, ota yhteyttä!
No comments:
Post a Comment
Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.