Meillä oli eilen järjestyksessään toinen #cmadfi-chatti Twitterissä, vieraina Johanna Hurmerinta ja Jaana Nyström, jotka molemmat viljelevät paljon kuvia somessa, erityisesti matkakuvia.
Kerroin kysymykset etukäteen Twitterissä ja mainostin chattia aktiivisesti eri paikoissa: Instagramissa, Facebookissa, LinkedIn:ssä, Google+:ssa ja tietenkin täällä blogissa.. Myös vieraani, Johanna ja Jaanakin viestivät aktiivisesti chatista, kiitos siitä! Uutta omassa markkinoinnissani oli tällä kertaa Whatsappin käyttö. Sain siitä niin hyviä kokemuksia, että kokeilen samaa ensi kerrallakin. :)
Mietiskelin, mahdanko tarvita oman erityisen chattityökalun, mutta ainakin vielä pärjäsin mainiosti Twitterin omalla hakutyökalulla. Se karsi valmiiksi retwiitit näkymästä, joten virtaa oli helppo seurata. Jotkut vieraat unohtivat välillä lisätä #cmadfi-häsän twiitteihinsä, minkä vuoksi en näitä viestejä huomannut.
Chatissa jaettiin paljon hyviä vinkkejä sekä tietysti myös niitä kuvia, joita olin etukäteen erikseen toivonutkin. Ehkä mielenkiintoisimmat kuvat twiittasi Mika Matikainen, joka ei muuten osallistunut chattiin. Vinkkinä siis muillekin: koska kerron kysymykset etukäteen, voit valita kohdan, jolloin haluat itse osallistua ja vaikka aikatauluttaa vastauksesi valmiiksi, jos vaikka satut olemaan kiinni palaverissa silloin.
V3 #cmadfi Riko kuvapintaa, tulos on uniikimpi ja katse kiinnittyy siihen tavallista valokuvaa paremmin pic.twitter.com/eFOYAdR4ik
— Mika Matikainen (@mikamatikainen) July 27, 2015
V3 #cmadfi Herätä huomiota erilaisella kuvitustyylillä / epätavallisilla rajauksilla #modulaarisuus #zoom #rajaus pic.twitter.com/9ygMasFMUT
— Mika Matikainen (@mikamatikainen) July 27, 2015
Kuvakollaasit erottuivat hyvin chattivirrasta, kuten chatissa muutenkin todettiin. Esimerkiksi tapahtumista ei kannata ladata 20 kuvaa, vaan mieluummin kolme niistä tehtyä kollaasia. Käytän muuten itse paljon kollaaseja Laukaan Ekokoulun tiedottamisessa.
Hienon esimerkin näytti myös Kuulun +Henna Kuvaja , jonka Instagram-tilillä on raikas ja yhtenäinen ilme.
V3 Yhtenevä kuvatyyli voi auttaa brändäyksessä: tutun tyylin tunnistaa. Esimerkki omasta Instagramistani. #cmadfi pic.twitter.com/QdNj9ttcG8
— Kuulu (@KuuluFi) July 27, 2015
Tunnin chatin jälkeen vietin toisen tunnin tekemällä koostetta chatista. Siinä on mukana ehkä noin 80% twiiteistä, jätin pois osan kysymyksistäni ja muiden "samaa mieltä" -twiiteistä. Järjestyskin on tässä koosteessa hieman eri kuin mitä se oikeasti oli, jotta teidän on helpompi seurata keskustelua.Eli katso tästä koosteesta lisää kuvia sekä hyviä vinkkejä kuvatuotannon tehostamiseen.
Mikä juttu sinulle jäi chatista (tai sen koosteesta) parhaiten mieleen?
Seuraava #cmadfi-chatti on elokuun neljäs maanantai, eli 24.8. klo 14-15. Minulla on jo siihen alustava aihe mietittynä, mutta pidän teitä vielä jännityksessä. Mutta otan kyllä mielelläni vastaan toivomuksia: mistä sinä haluaisit jutella muiden yhteisömanagereiden kanssa?
Olen hieman eri mieltä tuon kollaasiasian kanssa. Itse en esim. Instagramissa jaksa katsella montaa kollaasikuvaa, vaan mieluummin yksittäisiä vaikka montakin. Kollaasit kyllä erottuvat kuvavirrasta, mutta minun kannalta epäedukseen. Toki tapahtumat voivat olla asia erikseen. Tosin niissäkin henkilöt jäävät usein kovin pieniksi (mikä yksityisyydensuojan takia hyväkin), ettei jaksa tihrustaa. Ja tuo yllä nähty kollaasiesimerkki on hyvä, kun on yksittäisistä pienistä asioista kuvia. Matka- ja maisemakuvissa monesti ainakin mobiilikäytössä menee kollaasien osat aivan turhan pieniksi.
ReplyDeleteMakuasioitahan nämä on, mutta epäilen, etteivät seuraajani innostuisi, jos laittaisin vaikka kaikista Ekokoulu-tapahtumista 20 kuvaa täynnä heille vieraita ihmisiä. Tai jos joku messuosasto postaisi kaikki vieraansa. Kyllähän hyviä kuvia mielellään katselee, mutta rajansa kaikella. :)
Delete