Ekokoulun tarinaa vie eteenpäin Hapsu-hirvi, joka etsii tällä hetkellä kanssamme lähiruokaa koululle. |
Nukkekotiharrastajana ja askartelijana tarinat ovat olleet minulle aina tärkeitä, joten tästä on ehkä apua, kun tuotan sisältöjä someen, itselleni ja asiakkailleni.
Piilotetun aarteen kuvissa ovat seikkailleet mm. pieni aarrearkku, siellä täällä bongatut aarteet, pääkallot ja merirosvot sekä Taru Astikaisen posliininen taidenukke, jota hän piti minun näköisenäni. Tällä hetkellä seikkailuvuorossa on Playmobilin merirosvoukko, jonka olen nimittänyt assarikseni, se tuo kuviin tiettyä hauskuutta ja leikkisyyyttä.
Toimin tiedottajana Laukaan Ekokoulu-hankkeessa ja käytän tiedotuksessa apuna Hapsu-hirveä, jonka +Linda Saukko-Rauta on meille suunnitellut. Maskotin henkisenä esikuvana toimi Netarin Hemmo-hahmo, jonka avulla oli helppo myydä idea projektillemme - katsokaa nyt tästä miten he sitä käyttävät. Omia maskotteja tuntuu nykyään olevan yhdellä jos toisella, Hemmokin tapasi kollegoitaan tällä viikolla:
A photo posted by Hemmo (@hemmohahmo) on
Ekokoulun tämänviikkoisessa lähiruokatyöpajassa Hapsukin pääsi taas vauhtiin. Minun onnekseni se on linssilude, joka tunkee kaikkiin kuviin mukaan. Katsokaa vaikka:
— Johanna Janhonen (@jjanhone) May 4, 2015
Kuulu vinkkasi maanantaina Instagramissa #flatlay-trendistä, jossa asetellaan esineitä tasaiselle alustalle. Olen törmännyt tähän trendiin aiemminkin ja mietin pääni puhki, millä toisella termillä sitä kutsutaan ja löysinkin sen: knolling. Wikipedia määrittelee sen näin:
Knolling is the process of arranging related objects in parallel or 90 degree angles as a method of organization.
Kokeilin sitä itsekin käsiini osuneilla esineillä ja tällainen siitä tuli
Tähän(kin) voi jäädä koukkuun - tee työvälineistäsi asetelma #knolling #layfit pic.twitter.com/XpqPX0LCyT
— Johanna Janhonen (@jjanhone) May 5, 2015
Haastoin mukaan knollaamaan muitakin ja Jyväskylän seurakunta jo innostui. Hekin ovat muuten saaneet Playmobil-assarin: TaskuMartin, eli Martti Lutherin! Vau! Saas nähdä milloin merirosvoni tapaa kollegansa. :)
Lelujen ja maskottien lisäksi visuaalista sisältöä voi tuottaa myös askartelemalla. Aiemmin olin aktiivinen paperiaskartelija, tein dekoja ja skräppäsin (=tein koristeellisia valokuvakansioita, joihin tallensin kuvien lisäksi muitakin muistoja). Kun aikaa paperiaskarteluun ei tunnu löytyvän, olen siirtynyt digitaaliseen skräppäykseen, jolla voin tehdä paitsi kortteja lapsista (Whatsapissa sukulaisille lähetettäväksi), myös visuaalista sisältöä Twitteriin. Tällä viikolla digiskräppäsin Kauppalehden Kasvajat-tilaisuudessa ja Tulevaisuusfoorumissa. Tulevaisuusfoorumiin oli muuten palkattu Linda tekemään visuaalisia muistiinpanoja livenä, mitä oli kiehtovaa seurata ja jota osa kehui koko tilaisuuden parhaaksi anniksi :).
Niko Frilander kiitti team Finlandia avusta ja kertoi Ideanin taustoja #kasvajat pic.twitter.com/aB8tKbS0sc
— Johanna Janhonen (@jjanhone) May 6, 2015
— Johanna Janhonen (@jjanhone) May 7, 2015
Paperi- ja digiskräppäyksellä on yhtäläläisyytensä ja eronsa, mutta mestariksi voi päästä vain harjoittelemalla. Tällä viikollakin tein pari pientä keksintöä, jolla tein digiskräppäysten sarjatuotannosta notkeampaa.
Onko teillä maskotti ja miten te sitä hyödynnätte? Entä löytyykö blogini lukijoista muita digiskräppääjiä?
No comments:
Post a Comment
Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.