Pages

Friday, April 27, 2012

Twitterfeed, kiireisen some-sisällöntuottajan apu

Koska olen kiireinen yksinyrittäjä, joka paitsi yrittää, ylläpitää myös suosittuja yhteisöjä kuten Mini treasures ja Kiepaus, käytän paljon automaatiota sosiaalisen median sisällöntuotannossa. Moni aina sanoo, että somessa pitäisi olla aidosti läsnä, mutta kun se ei ole resurssien puitteissa mahdollista ja on silloin minusta parempi olla somessa mukana edes robottien avulla. Kiepaus-päivitykset ovat lähes täysin automatisoitu ja silti Facebook-sivulle on vuodessa tullut jo yli 300 tykkääjää (ilman maksettuja mainoksia).

Käyttämäni syöterobotti on nimeltään Twitterfeed, jota olen käyttänyt sitä jo kolme vuotta ja ollut ihan tyytyväinen. Muitakin vastaavia palveluita on tarjolla, mutta kun olen syöttänyt Twitteriin noin sata erilaista syötettä, kynnys vaihtaa palvelua on aika iso. Twitterfeed tarjoaa asiakaspalvelua ainakin Facebook-sivullaan.

Yksinkertaisuudessaan palvelu toimii näin: otan rss-syötteen esim. Mini treasures wikistä ja laitan ko. url-osoitteen Twitterfeediin, missä määrittelen mitä syötteen tiedoilla tehdään. Esimerkiksi Mini treasures wikin päivityksiä menee muutaman kerran päivässä Facebookiin ja Twitteriin. Twitteriin laitan enemmän sisältöjä kuin Facebookiin, sillä mielestäni Twitterin virtaan mahtuu enemmän kohinaa kuin Facebookiin. Myös LinkedIn-profiiliin voi Twitterfeed-päivityksiä tehdä.

Kunkin syötteen kohdalla määrittelen 
a)kuinka usein päivityksiä tehdään (haarukka on puolen tunnin välein - kerran päivässä)
b)kuinka monta päivitystä tehdään kerralla (1-5 kpl)

Ja sitten vain odottelen, että robotti alkaa tehdä hommiaan. Alla kaaviokuva Mini treasuresin päivityksistä.


Asia ei kuitenkaan ihan näin yksinkertaista. Facebook ja Twitter nimittäin muuttavat koko ajan rajapintojaan, jolloin Twitterfeedin palvelu alkaa yskiä. Viime vuoden lopussa esimerkiksi Twitterfeedin Facebook-päivityksiä ei voinut enää jakaa omille Facebook-kavereille. Facebook myös jättää paljon päivityksiä kokonaan näyttämättä Facebook-tykkääjilleen, kuten aiemmin tällä viikolla bloggasin. Nyt tuo jako-ongelma on korjattu, mutta uusi ongelma tuli tilalle.

Facebookin kautta tulevissa tweeteissä
(alunperin Twitterfeedin kautta tulleissa)
ei näy bloggauksen otsikkoa saati sisältöä.
Suuressa viisaudessani olen yhdistänyt myös Facebookin ja Twitterin keskenään. Eli kun päivitän Kiepauksen Facebook-sivua, sama viesti menee automaattisesti Twitteriin. Linkitys tehdään osoitteessa facebook.com/twitter. Aiemmin Twitter tunnisti tuplasisällön, eikä se näyttänyt esim. samaa blogipostausta Twitter-tilillä kahteen kertaan, vaikka se tuli sinne sekä Twitterfeed-päivityksen kautta että Facebookin kautta. Nyt kun Twitterfeed-päivitys näytetään Facebook-sivulla jaettavassa olevassa muodossa, Twitter ei enää tunnista sitä, jolloin päivitys tulee kahteen kertaan. Facebookin kautta tuleva päivitys on pelkkä linkki, Twitterfeedin kautta tuleva päivitys sisältää myös otsikon ja pätkän blogikirjoituksen alusta. Ensin otin Twitteristä Twitterfeed-päivityksen pois, jolloin sinne tuli vain linkki Facebookista. Mutta kuka hullu klikkaisi linkkiä, jossa ei ole mitään otsikkoa mukana? Toinen vaihtoehto olisi poistaa Facebookin ja Twitterin välinen linkitys, mutta koska en jaksa päivittää kaikkia some-kanaviani kahteen kertaan, olen päättänyt tyytyä tilanteeseen. Jos minulla ei olisi niin monta rautaa tulessa, eli minulla olisi päivitettävänä vain 1 Facebook-sivu ja vain 1 Twitter-tili, tekisin luonnollisesti kaikki päivitykset käsin ko. palvelussa.

Päivitys:
Meinasin jo tulla hihkumaan, että ongelma on ohi, sillä tästä blogipäivityksestä lähti tällaiset viestit Piilotetun aarteen Twitter-tilille:

 Ylempi päivitys on Facebookista, eli siihen on tullut mukaan myös otsikko, alempi taas on tullut Twitterfeedin kautta, ja siinä näkyy otsikon lisäksi myös bloggauksen alku.

Mutta Kiepauksessa asia ei toimikaan näin nätisti. Puh ja pah, jatkan asian seuraamista.

2 comments:

  1. Jos viitsisit kertoa, että mistä johtuu ettei twitterfeed hae ja päivitä feedeja puolen tunnin välein kuten olen "määrännyt"? Voi olla että olen jonkin väkäsen unohtanut tai en ole oikeasti osannut laittaa sitä väkästä. Englanninkieliset ohjeet ovat ainakin minulle sen verran kapailakiselsiä, siis tarkoitan niin kaunista nörttislangia, ettei minun vaatimaton kielitaitoni siihen enää tälläiällä taivu - kovin helposti. Enkä ole jaksanut ryhtyä asia kunnolla kääntämään. Jos feed-ohjeet suomalaisella murteella löytyisivät jostakin ja jos saisin avun, olisi suuresti kiitollinen. Siis joudun manuaalisesti päivittämään feedit twitterfeed.com'issa, jos haluan että ne sinne menevät.

    ReplyDelete
  2. Vaikea tuota sanoa Markku, mutta epäilen että vika on syötteessä. Testasitko Twitterfeedissä että se toimii? Joskus syötteet on tehty väärässä järjestyksessä, vanhin päälimmäisenä, jolloin Twitterfeed haistelee aina samaa otsikkoa, ja päättelee ettei uusia ole tullut, vaikka vanhan alla olisi sata tuoreempaa otsikkoa.

    ReplyDelete

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.