Pages

Wednesday, September 21, 2011

Haastattelussa Outi Lammi


Hei Outi! Milloin sinä menit nettiin ja miten käytit sitä ensi kertaa työasioissa?
"Menin" nettiin eli aloitin aktiivisen nettikäytön siinä vaiheessa kun graafinen netti oli alkuvaiheessaan. Tämä oli joskus 90-luvun alussa. Eka selaimeni oli nimeltään Netscape Navigator. Työkäyttö oli tiedon hakemista ja silloinkin paljon asioiden testausta, koska nettikäyttöä piti tietysti pystyä opettamaan muille.
Pidät paljon koulutuksia Microsoft-tuotteista. Mitä muuta koulutat?
Tuotevalikoimassani ovat tosiaan Microsoft Office -tuotteet ja suurin osa koulutuksista tehdään asiakkaan kanssa yhteistyössä heille räätälöitynä. Lisäksi koulutustuotteitani ovat mm. Googlen työkalut, mindmap-ohjelmat, enimmäkseen MindManager eikä vähiten siksi että se toimii hyvin yhteen Office-tuotteiden kanssa. Vaikuta varmasti -esitysgrafiikkatyöpajat edustaa sitä puolta, jossa pääsen hyödyntämään it-osaamisen lisäksi enemmän myös muodollisen koulutukseni kautta hankittua osaamista. Nyt kokoan koulutuspakettia jonka työnimi on PowerPointiton palaveri.
Palaveri ilman PowerPointia, kuulostaa eksoottiselta! Jään siis mielenkiinnolla odottamaan paketin valmistumista. Miten muuten seuraat Microsoft-maailmaa, onko heillä some hyvin hallussa?
Seuraan tiiviisti Microsoft-maailman uutisia. Olen ollut useiden Office-versioiden betakäyttäjä ja yritän myös osallistua kehitysvaiheen keskusteluihin betatestaajien foorumilla. Microsoftilla on jo pitkään ollut tarjota yhteisöllisen työn mahdollistavia ratkaisuja yritysten sisäiseen käyttöön. Nämä ovat tosin palvelleet lähinnä suuryrityksiä. Uusi 365-ympäristö on mieluisa uutuus, sillä se tuo nyt vastaavaa pilvipalveluna pienemmille yrityksille ja kyllä, olen itsekin 365-käyttäjä.
Julkaisit keväällä kirjan Google Docsista. Missä käytössä Google-dokumentit ovat parhaimmillaan ja kenelle sitä suosittelet?
Docs-ympäristö sopii esimerkiksi pienyrittäjille, jotka tekevät töitä erilaisten toimijoiden verkostossa ja joilla ei ole käytössään kiinteää tai tietyn organisaation toimesta ylläpidettyä työympäristöä, siis myös tällaisille kuin sinä ja minä :). Docs on erinomainen alusta esim. tekstin raakatekstivaiheen työstöön silloin, kun tiimin jäsenillä on käytössään erilaisia ohjelmatuotteita ja niiden versioita. Docs hävittää yhteensopivuusongelmat ja mahdollistaa aineiston kommentoinnin vaikka reaaliajassa.
Sinulla on Vaikuta visuaalisesti -tuote. Mitkä ovat ihmisten pahimpia virheitä esityksissä?
2 virhetyyppiä:
1) Ei osata ohjelman perustoimintoja kunnolla, jolloin ohjelma pääsee "määräämään" mitä tapahtuu.
2) Toimitaan niin kuin "aina on tehty" eli matkitaan 90-luvulta peräisin olevia käytäntöjä (mm. loputtomat bulletlistat ja pieni tihruinen teksti).
Näiden vuoksi taas esitysgrafiikka sanana herättää kielteisiä tunteita..
Missä nettiaikasi kuluu?
Enimmäkseen Twitterissä ja omissa blogeissani (Tuolin ja näppäimistön välistä, Tiedon kuvia) Seuraan myös paria LinkedIn-ryhmää aktiivisesti. Olen myös iPad-käyttäjä ja se on muuttanut asioita siten, että on joskus mahdoton sanoa, että missä ns. olen. IPad on ikkuna nettiin ja Appsit keräävät sieltä minulle ne asiat, joista olen kiinnostunut, verkkolehtien jutut, blogipostaukset yms.
Mikä (tai mitkä) on suosikki-somepalvelusi? Miksi?
Twitter ja omat blogit. Twitterissä kiehtoo se miten helposti siellä voi olla kansainvälinen. Asiakkaani ovat Suomessa enkä pyri maan rajojen ulkopuolelle (tai parempi olla vannomatta!). Twitteristä saan vaikutteita laajalti. Google+ voisi olla tässä suhteessa jopa parempi, koska päivitysten kielen voi kohdentaa haluamilleen piireille ja käydä keskusteluja vastaavasti - olen huomannut, että joitakin ärsyttää jos Twitterissa tviittaa pääosin englanniksi - toisaalta englanti on työelämän vahva kakkoskieli. Seuraan mielenkiinnolla miten Google+ -palvelun kanssa käy. Omat blogit, hm, no ne ovat omia. Oma blogi on kuin oma lehti. Ei tarvitse neuvotella kenenkään kanssa sopiiko juttu ”toimitukselliseen linjaan”, kävijätilasto kertoo sen sitten oliko linja hyvä.
Mitä muuta haluat kertoa ihmisille?
Haluan ensisijaisesti kertoa siitä, miten sosiaalisen median välineitä voi hyödyntää työssä.
Kiitos haastattelusta Outi! 

No comments:

Post a Comment

Kiva kun kommentoit! Voit kommentoida myös anonyymisti, mutta spammikommentit poistetaan heti kun ehditään.