Pages

Tuesday, September 30, 2014

Huijarikutsuja liikkeellä LinkedIn:ssä

Viime viikolla sain pysäyttävän LinkedIn-kutsun, jonka lähettäjä oli "Finnairin toimitusjohtaja", "Eeva Kangas". Ennenkuin ehdin tutkimaan tarkemmin tämän ilmiselvän huijarin LinkedIn-profiilia, se oli jo ehditty sulkea. Sain siitä kuitenkin hyvän aiheen twiittiin:
ja LinkedIn-päivitykseen. Jälkimmäisessä neuvoin, että personoidussa kutsussa voisi vaikka kertoa, mistä kutsun saajan on tavannut. Kyselin myös, ovatko muut törmänneet viime aikoina suomalaisilta vaikuttaviin spämmikutsuihin ja siitä, mistä ihmiset ovat tajunneet ne spämmiksi. Vastauksia tulikin yllättävän paljon, myös oman verkostoni ulkopuolelta. Koska LinkedIn tapaa hävittää status-päivitykset bittiavaruuteen jo 2 viikon jälkeen (eikä niitä pysty enää edes omasta profiilistaan etsiä), otan vastaukset itselleni talteen.

Ehkäpä tekin saatte keskustelusta uutta mietittävää? :)

  • Jarmo LahtiJarmo Lahti Hiljattain tuli kutsu erään tunnetun ict-palvelukeskuksen CEO:lta, jota ko. keskus ei kuitenkaan tuntenut lainkaan. - Alkaisi ehkä olla tilausta toimiville digitaalisille varmenteille/henkilöllisyyden varmennusratkaisuille näissä sosiaalisen median palveluissakin.1d ago
  • Marko SuomiMarko Suomi Mulle tuli sama viesti :)
    1d ago
  • Marko Antila
    Marko Antila Sama juttu, parina päivänä on tullut näitä epäilyttäviä yhteydenottoja jo useampia.1d ago
  • Janne Pitkänen
    Janne Pitkänen Mulle tuli myös ja tänään tuli nimikkellä Senior Consultant yhdestä tutusta konsulttifirmasta - soitin kaverilleni, joka oli vasta ollut yrityksessä töissä, ei tuntenut henkilöä nimeltä ja sanoi että tuntisi aika varmasti, jos olisi kyseessä oikea työntekijä.1d ago
  • Janne Pitkänen
    Janne Pitkänen Älkää siis hyväksykö kontaktipyyntöjä, jos epäilette profiilin aitoutta. Usein feikkiprofiilit ovat jo saaneet jonkun tuttunne jymäytettyä kontaktiksi, mikä on myös hyvä syy ottaa yhteyttä tuttuihin ja kysyä kuulumisia samalla kun varmistaa asian :)1d ago
  • Janne Pitkänen
    Janne Pitkänen Ja vastaus alkuperäiseen kysymykseen: tunnen mainitun nimisen henkilön ja juju piileekin usein siinä, että feikkiprofiileihin on yhdistelty mahdollisesti tuttuja nimiä ja olemassaolevia positioita, jotta kutsut tulisivat epähuomiossa hyväksyttyä.1d ago
  • Eeva Makkonen
    Eeva Makkonen Käytän hyväksymiskriteerinä sitä, että olen itse ollut henkilön kanssa ja työni suhteen oikeasti tekemisissä. Ehkä ihan hyvä kriteeri, jos tällaista alkaa tapahtua.1d ago
  • Eeva Kangas
    Eeva Kangas Sain itsekin kaimaltani kutsun :) Niitä liikkuu nyt paljon, feikkiprofiileja siis.1d ago
  • Kalevi Virtanen
    Kalevi Virtanen Myös trolleista on varoiteltu mm. tv-uutisissa; pyrkivät porukoihin syöttääkseen Putin-propagandaa.1d ago
  • Hanna Pesanto
    Hanna Pesanto Olen saanut pari 'I love you' -linkityspyyntöä (?!?). Ne on helppo tunnistaa työhön liittymättömiksi - vaikkakin olin ennen niitä elänyt harhassa, että vain facebookissa "rakastutaan" uusiin ihmisiin ulkonäön perusteella vaikka profiilikuvana olisi huonekasvi. Varsinaisiin vääriin profiileihin en tunnista törmänneeni täällä, mutta täysin tuntemattomien ihmisten asiallisiakin linkityspyyntöjä tulee satunnaisesti... Ilman perusteluita, miksi pitäisi linkittyä. Profiilissani jo lukee, että en kuulu niihin, jotka linkittyvät "kaikkien" kanssa ja kannattaisi kutsussa perustella linkittymiselle syy. 1d ago

    • Jussi Kinnunen
      Jussi Kinnunen huijarin verkosto voi myös olla hyödyllisempi kun aitojen ihmisten.17h ago
Kiitos tähänastisista kommenteista - sana on vapaa myös blogin kommenttiosiossa :).

Friday, September 26, 2014

Piilotetun aarteen räätälöidyt some-koulutukset, case #museosome

En muista, olenko koskaan avannut blogissani prosessia, jolla teen räätälöidyt some-koulutukset asiakkailleni. Kun teen koulutuksia yrityksille, en voi niitä julkisesti jakaa, mutta tällä viikolla kävin kouluttamassa Keski-Suomen museoita. Museot (ja esimerkiksi kunnat ja seurakunnat) ovat siitä mukavia organisaatioita, etteivät ne taistele niin verisesti keskenään kuin yritykset, joten niihin liittyvää materiaalia on helpompi jakaa.

Eli kun sain Keski-Suomen museoilta tilauksen neljän tunnin koulutuksesta joskus keväällä, pistin heti Twitterissä alkuun #museosome-häsän. Etsin museoita myös Instagramista ja koko kesän tarkkailin sivusilmällä sitä, millaista sisältöä ne sinne tuottavat ja miten nämä sisällöt minua puhuttelevat. Syksyllä sovin koulutuksen tilaajan kanssa kysymyksistä, joita ilmoittautumisten yhteydessä kysyttiin, vastaukset tulivat minullekin. Taustakysymyksissä kyselin mm. osallistujien somen käytöstä työssä ja heidän koulutustoiveistaan. Vastausten pohjalta löysin paitsi mukavia juttuja muille museoille kerrottavaksi myös asioita, joita minun pitää käsitellä: esimerkiksi miten #hashtageja voi hyödyntää, miten Facebook-eventeistä saa ilot irti ja mitä museot voisivat tehdä YouTubessa.

Osallistujien lisäksi hain tietoa mm. Twitteristä, Museoliitto esimerkiksi kertoi tekemästään some-selvityksestä:
ja Kaisa Kyläkoski vinkkasi blogikirjoituksestaan, jossa oli tutkinut museoiden tubettelua:
Pyysin apua myös Wikimedia Suomi ry:n hallituksesta tutuksi tulleelta Sanna Hirvoselta (Kiasma).

Sen lisäksi kaivoin toki itsekin paljon tietoa googlaamalla ja eri some-palveluita tonkimalla, kurkin esim.
  • museoiden Wikipedia-artikkeleita, 
  • pinnaavia museoita, 
  • Google mapsilta löytyviä museoita, 
  • Suomi24-keskusteluita museoista, 
  • museoalan LinkedIn-ryhmiä, 
  • Tripadvisorin museo-arvosteluja jne
Koulutukseen liittyviä linkkejä keräsin myös Pinterestiin Museosome-taululle. Ja tietysti päivitin myös Alexa.com:iin perustuvat kalvoni Suomen suosituimmista some-palveluista ja tuunasin Linda Saukko-Raudan piirtämät merirosvotyypit museopaitoihin. Uudistin erään vanhan kalvoni pelin muotoon ja laitoin sen sitten raakileena jakoon eri some-palveluihin ja keräsin siihen palautetta mm. LinkedIn:ssä.
Kalvossa oli mukana kirjoitusvirhekin, josta kukaan ei kyllä raaskinut huomauttaa. Olen itselleni nykyään armollinen: mitä enemmän sisältöä tuottaa, sitä enemmän mukaan mahtuu virheitäkin ja jos virheet ovat pahoja, niin eiköhän niistä sitten mullekin kerrota.

Olipas kamalasti työtä yhden koulutuksen eteen? No sinänsä kyllä, koska tämä oli vasta ensimmäinen kerta kun koulutin museoita, eikä minulla ollut kovin paljon museoesimerkkejä valmiina. Osa tähän koulutukseen tehdyistä kalvoista pääsee toki jatkossa mukaan muihin koulutuksiini.

Mutta kun avasin teille tämän tapauksen, ehkäpä ymmärrätte nyt paremmin sitä, miksi kutsun koulutuksiani räätälöidyiksi: yritän hakea asiakkaan tarpeisiin ja ongelmiin monenlaisia vastauksia, enkä tukeudu ainoastaan omiin mielipiteisiini ja kokemuksiini.

Haluatko nyt tietää, miltä minun koulutuskalvoni sitten näyttivät? Tässä otteessa on mukana noin 40% sivuista:


Museosome karsittu from Johanna Janhonen

Jos haluat, että tutkin someilua teidänkin toimialallanne, pyydä tarjous Organisaatio @ some-koulutuksesta.

Friday, September 19, 2014

Opitaan lisää Suomi-Tubesta

Enää muutama päivä ja sitten se alkaa: pitkään odottamani (ja teille hehkuttamani) Somen avaimet: YouTube vol 2 -koulutus :). Kokonaisuus kestää kolme viikkoa, eli ensin suunnittelemme 2 viikon ajan sitä, mitä varsinaisessa lähikoulutuksessa tapahtuu ja sitten heitämme vielä viikon ajan jälkilöylyjä eli keskustelemme siitä, millaisia ajatuksia (ja uusia ongelmia?) koulutuksen jälkeen on herännyt.

Vaikka olen perustanut ensimmäisen YouTube-kanavani jo vuonna 2009 ja ladannut ehkä noin 50 videota Tubeen, pidän itseäni silti vielä aika aloittelijana ja olen ihan innoissani, kun saan pistää YouTube-kouluttajani koville ja kysyä heiltä vaikeita kysymyksiä. Tuntuu, että minulla on vielä niin paljon opittavaa Tubesta! Syvällisiä Tube-koulutuksia taas ei vielä oikein ole tarjolla, siksi tarjoan sellaisen itse itselleni (ja samalla myös teille).

Ette ehkä ole voineet olla huomaamatta myöskään sitä, että fanitan ihan oikeasti kouluttajiani. He paitsi tietävät asiansa myös osaavat esittää sen hauskasti ja mielenkiintoisesti (mikä ei ole mitenkään itsestäänselvää asiantuntijoille). Elokuussa kävin TubeConin aikuisparkissa kuuntelemassa Nummelan Tonin esitystä ja tein siitä juuri pienen koosteen omalle kanavalleni:



Jos sinäkin siis haluat palavasti kuulla lisää Tonin, Eetun ja Kaitsun juttuja, ilmoittaudu pian mukaan koulutukseemme! Vaikka koulutus alkaa jo tiistaina, otan sinne kyllä porukkaa niin kauan kuin tilaa riittää.

Toisella kerralla YouTube-koulutuksemme aiheeksi valikoitui mm. seuraavia aiheita:

YouTube-videot 

  • Mikä on “sopiva” mitta esimerkiksi asiakaskokemuksista kertovalle videolle? 
  • Best practices for B2B eli videoiden tyyliin ja sisältöön liittyviä suosituksia käytännön tasolla
  • Videoiden metatiedot, videoiden formaatit ja YouTuben oma editori 
  • Suomalaisia esimerkkejä onnistuneesta B2B-viestinnästä YouTubessa? 
  • Mitkä ovat organisaatioiden tyypilliset virheet videoissa? 

    YouTube-kanavan ylläpito

  • Miten luoda kanavalle sopiva sisältörakenne? 
  • Miten kanavan ylläpitäjä voi nostaa vanhempien videoiden katsojamääriä? 
  • Videoiden kommentointimahdollisuus B2B-kanavalla: puolesta vai vastaan? 
  • SEO: miten rakentaa Youtube-kanavalle hyvä näkyvyys Googlessa / muissa hakukoneissa eli mikä auttaa orgaanista hakua 

    YouTube-kanavastrategia

  • Miten luodaan kanavastrategia? 
  • Riittääkö meille yksi kanava vai tarvitaanko useita? 
  • Miten linkitetään kanavat fiksuiten toisiinsa? 
  • Mitä lisähyötyä YouTube voi tuoda B2B-viestintään verrattuna perinteisempiin kanaviin? 
  • Miten saada henkilöstö mukaan eli kuinka myydä esim. asiantuntijayrityksen ihmisille ajatus YouTube-kanavan tarpeellisuudesta? 

    Yhteistyösopimukset YouTubessa:

  •  Miten sponsoritoimintaa kannattaa tehdä vai kannattaako ollenkaan? 
  • Mitkä ovat yleensä korvaukset sponsseissa? 
  • Mitä YouTube-verkostoyritykset, SplaySuomi ja Töttöröö Network tarjoavat asiakkaille? Miten verkostot eroavat toisistaan? 
Muita aiheita ovat:

    AdWords ja YouTube-mainokset 
    YouTube vs videot muissa palveluissa ja 
    Analytiikka

Tuesday, September 16, 2014

Suomi-Tube-mestarit Ylen haastatteluissa

Aloin eilen metsästää Twitterissä esimerkkejä hyvin somettavista museoista häsällä #museosome. Samalla vastaani tuli mielenkiintoinen juttu Ylen Elävästä arkistosta: Ylen matskuja saa nyt upottaa omille nettisivuille, esimerkiksi blogiin. Jee! Asiaan liittyy tietysti pieni mutta: kaupallinen käyttö on kielletty. Yrittäjänä kaikki sometukseni on kai pohjimmiltaan kaupallista, joten se siitä sitten. Mutta museoille aion upotusta kyllä suositella :).

UPDATE 11:44: Tulkitsin sääntöjä liian tiukkaan, eli saan kuin saankin upottaa eli kokeillaanpas.




YleX:n haastattelussa Eetu Pesonen ja Kaitsu Rinkinen kertoivat elokuussa 2014 mm. siitä, että tilaajista on tulee ns. harmaata massaa, kun niitä on paljon. Eetu halusi pitää vloggaamisen hauskana harrastuksena ja Kaitsu puffasi Subilla esitettävää Biisonimafian neljättä tuotantokautta ruumispussilla!

Lisää Eetun ja Kaitsun hauskoja juttuja on luvassa 7.10. järjestämässäni Somen avaimet: YouTube-koulutuksessa

Siellä voit kysyä Kaitsulta vaikka tästä Valion kanssa tehdystä #lkieli-kamppiksesta:




Mistä koulutukseen ilmoittautuneet sitten ovat tähän mennessä olleet kiinnostuneita?

Tässä jokunen poiminta:
  • Miten tavoitetaan helpoiten oma kohderyhmä?
  • Miten YouTube -videoilla generoidaan tehokkaimmin liidejä/tarjouspyyntöjä?
  • Miten YouTube-videoilla tuotetaan tehokkaimmin liidejä Facebookissa ja omille kotisivuille upotettuna?
  • Miten luoda kanavalle oikea sisältörakenne? 
  • Mikä on "sopiva" mitta asiakaskokemuksista kertovalle videolle?
  • Mikä on soittolistojen rooli? 
  • Miten markkinoida YouTube-videoita muualla somessa?
  • Miten YouTubessa voidaan mainostaa yritystä tehokkaasti? Miten YouTube-mainokset toimivat, onko sielläkin mahdollista ostaa näkyvyyttä klikkihinnalla?
  • Miksi yritykset eivät ole vielä löytäneet vloggaamisen hyötyjä?
Kolmen viikon koulutusjaksomme alkaa jo viikon päästä tiistaina, joten ilmoittaudu mukaan pian! Kaksi ensimmäistä viikkoa käytämme koulutuksen suunnitteluun: mietimme yhdessä lisää kysymyksiä, joihin haluamme Suomi-Tube-osaajiltamme vastauksen ja sen, mihin päivän viimeiset kaksi tuntia haluamme käyttää.

Thursday, September 11, 2014

Piilotettu aarre ja sen seitsemää sorttia somesta

Nyt on niin paljon kerrottavaa, että on pakko tehdä koostebloggauksen asioista, joita haluan kertoa.

1. Tuore some-kolumni 

Eilen kirjoitin Suur-Jyväskylän Lehden kolumniini TubeConista ja Tube-staroista, koulukiusaamisesta, #kutsumua-kampanjasta ja sen toivottavasti voimaannuttavasta merkityksestä. Kolumista selviää myös se, mikä Fobbaa harmitti Tubeconissa, miten Anna Abreuta nimiteltiin ja kuka kumma on Pinkku Pinsku.

Kolumnin voit lukea nettisivultani.

2. Ilmainen Twitter asiantuntijan työvälineenä -työpaja

Julkaisin taannoin täällä ohjeet Twitter-tilin perustamiseen. Ohjeet liittyvät Keski-Suomen Tulevaisuusfoorumiin, joka järjestetään Jyväskylässä 31.10. ja jonka yhteydessä järjestetään työpajoja. Minun työpajoissani käydään läpi sitä, miten asiantuntija voi käyttää Twitteriä työntekemiseen. Foorumi on osallistujille (150) maksuton ja ilmoittautuminen siihen on parhaillaan käynnissä.

3. Yli 300 Facebook-tykkääjää!

Facebook-sivullani meni eilen rikki 300 tykkääjän rajapyykki. Juhlistin tapausta antamalla ilmaisia neuvoja tuoreelle yrittäjälle, joka soitti minulle aamulla kysyäkseen neuvoa Facebook-sivunsa lyhytosoitteen kanssa. Nimensä mukaisesti osoitteen kannattaa olla mahdollisimman lyhyt. Kiitos samalla kaikille muillekin tykkääjille, teidän kanssa on kiva jutella - ja tehdä töitä :).

4. Wikipedia-koulutus Ylellä

Iltapäivällä taas kävin Ylellä kouluttamassa Wikipediaa. Koulutuspaikka, Radiotalo, oli minulle erityisen merkityksellinen, sillä kute kesällä kerroin, haaveilin nuorena toimittajan urasta ja siksi hakeuduin lukiolaisena työharjoitteluun Radiomafiaan. Nyt olin siis ensi kertaa töissä Radiotalossa :). Tässä ote Wikipedia-koulutuksesta, 40 sivua (alkuperäisessä on yli sata sivua enemmän).
5. CMADFI-järjestelyt ovat jo hyvässä vauhdissa

Viime viikolla iloitsin siitä, että CMADFI-kuviot ovat niin hyvässä mallissa, verrattuna vaikka viime vuoteen, jolloin tässä vaiheessa vielä mikään asia ei ollut varma, ei edes se, että koko tapahtuma toteutuu. Nyt meillä on jo keväällä varmistuneet pääsponsorit ja joukko ns. kahvituntisponsoreita, jotka tukevat tapahtuman järjestämistä joko rahallisesti tai ajallisesti. Aika on rahaa kaikille, ja siksi annan nyt entistä enemmän näkyvyyttä niille, jotka käyttävät huomattavia tuntimääriä tapahtuman toteuttamiseen: Sulavan +Marko Suomi otti jo kopin Kahvituntisponsoriesittelyistä, Creasomen +Susanna Heikkinen nettisivun puhujaesittelyistä, SYKE-projektin +Timo Rainio verkostoitumislounaan organisoinnista ja Caravan Studion +Tommi Kivimäki sponsoreiden videohaastatteluiden teosta.

Tällä hetkellä Facebook-ryhmässämme on menossa keskustelu, jossa ehdotellaan ja äänestellään aiheita, joista seuraavassa CMADFI:ssä puhutaan. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan ja tekemään yhteisömanagereiden unelmapäivästä taas totta! Tilaisuus on jälleen osallistujille ilmainen, kiitos sponsoreiden, ja ilmaista kyytiäkin ollaan taas järjestelemässä, Lahteen pääsee ainakin Tampereelta ja Helsingistä.

6. Uusia YouTube-videoita

YouTube-kanavallanikin riittää vilskettä. Wiki Wednesday -sarjassani Wikimedia Suomi Ry:n puheenjohtaja +Tommi Kovala kertoi yhdistyksestämme ja sen tavoitteista ja heitti yliopistoille haasteen: etsikää kampuksellenne Wikipedia-lähettiläs (Wikipedia Campus Ambassador). Viime viikolla samassa sarjassa +Kimmo Virtanen kertoi, etteivät ip-osoitteista tulevat Wikipedia-päivitykset olekaan niin huonoja kuin on luultu. Muissa uusissa videoissa Stig, HimosLomat ja Kimperi kertovat somen käytöstä ja Lontoossa tapaamani Charlie (jonka yrityksellä on hauska nimi: Charliesaidthat) kertoi siitä, miten hän hankkii Tweetdeckin avulla asiakkailleen liidejä. Se, että julkaisee useita videoita viikossa on muuten yllättävän työlästä. Vaikka kuvaamiseen ja muokkaamiseen ei menekään paljon aikaa (julkaisuprosessini on tarkoituksella hyvin kevyt), videoita pitäisi markkinoida huomattavasti enemmän, että ne saisivat isoja katselukertoja. Siihen, ja muihinkin YouTubeen liittyviin juttuihin odottelenkin apuja ensi kuun YouTube-koulutuksesta!

7. Somen avaimet: YouTube -koulutus tulee pian

Ilmoittautuminen Suomen parhaaseen YouTube-koulutukseen käy nyt kuumana, kurkista lisää. Ai miksi se on muka paras? No siksi, että osallistujat pääsevät itse kertomaan ne aiheet, joita he toivovat lähipäivän aikana käsiteltävän. Ja kivaa on sekin, ettei koulutus ole mikään yhden päivän juttu, vaan viimeksi eilen toukokuun kurssilla ollut osallistuja sai Facebook-ryhmämme kautta apua kouluttajiltamme video-ongelmaansa. Ja samalla kun hän oppi jotain uutta, me muutkin pääsimme oppimaan saman asian. :)

Tuesday, September 9, 2014

Suomen YouTube kaupallistuu

Olen järjestämässä vuoden viimeistä Somen avaimet -koulutusta. Toista en enää ehdi järjestää, sillä loppuvuosi menee taas CMADFI-hulinoihin.

Somen avaimia YouTubesta jaetaan siis neljän viikon kuluttua Kirkkonummella, tarkalleen ottaen 7.10.2014. Mutta varsinainen koulutuksemme alkaa jo kahden viikon päästä, jolloin tutustumme toisiimme ja alamme yhdessä määritellä sitä, mistä tällä kertaa haluamme kuulla. Teema on sama kuin toukokuussakin, YouTube, mutta koska kesän aikana on tapahtunut niin paljon, niin aiheet voivat olla hieman erilaiset.

Mitä sitten on tapahtunut? No tubettamisen suosio on ainakin noussut, viimeisen puolen vuoden aikaan uusia YouTube-tilejä on perustettu noin 225 000 (Toni tietää tarkemmin). Suomen ensimmäinen TubeCon keräsi elokuussa 5000 osallistujaa tapaamaan YouTube-tähtiä Hartwall-areenalle ja meno oli melkoista (lue: turvamiehiä tarvittiin mm. Eetun perään).



Tämän on mediakin huomannut ja niinpä Soikku-vloggari nostettiin tähtien rinnalle Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan ja Ylen Summerissa yhtenä juontajana oli YouTubesta tuttu Tume. Viime viikolla ilmestyneet Talouselämä ja Helsingin Sanomien Kuukausiliitekin huomioivat ilmiön näyttävästi:

Ammattimaistumisesta kertoo paitsi Smoukahontas-ilmiö myös verkostojen syntyminen. Kouluttajamme Eetu Eeddspeaks Pesonen on mm. Soikun työkaveri Splay Suomessa. Toinen kouluttajamme Kaitsu Rinkinen taas on ollut perustamassa Splayn kilpailijaa Töttöröö-verkostoa. Mitä nämä YouTube-verkostot oikein ovat ja mitä markkinoijien niistä pitäisi tietää? Siinä on esimerkkejä kysymyksistä, joita voimme Eetulle ja Kaitsulle Kirkkonummella esittää, saamme kenties todistaa eloisaa väittelyä siitä, kumman kelkkaan kannattaa lähteä. :)
Nummelan Tonilta taas saamme kuulla millaisia yhteisöjä SuomiTube pitää sisälälän ja vaikka siitä, mitkä ovat tämän vuoden katsotuimmat yritysten tekemät videot tai tilatuimmat kanavat (lue: millaisista videoista suomalaiset oikeasti pitävät eli millaisiin videoihin organisaatioiden pönötysvideot kannattaa vaihtaa).

Kyselin toukokuun kurssilaisilta siitä, mitä he muistavat kurssista 4 kuukauden jälkeen.

"Kurssi avasi silmät tajuamaan että YouTube on muutakin kuin vain arkistointipaikka tai julkaisualusta. Faktat katselumääristä ja etenkin nuorten tavoittaminen sen avulla oli päivän parasta antia. Kun televisio ei ole enää vuosiin tavoittanut nuorempia ikäluokkia, YouTube näyttäisi olevan yksi varteenotettavimmista kanavista, Lisäksi neuvot Eetulta sekä Biisonimafia Kaitsulta keinoista jolla siellä ollaan "katu-uskottavia" jäivät erityisesti mieleen." 

Itse sain toukokuisesta YouTube-koulutuksestamme sellaisen videoinnostuksen, että nyt olen melkein pulassa: tallessa on niin paljon videoita, että niiden julkaisuun menee helposti loppuvuosi. :) Some-aiheisia videoita ja haastatteluita kanavalleni tippuu pari-kolme viikossa, kurkkaa ja tilaa kanava.

Tutustu koulutuksen sisältöön ja kurkista videotaltiointeja viime kerrasta  ja ilmoittaudu mukaan pian!