Wednesday, March 24, 2010

Some yrityksissä by @hessuj

jos tämä löytyy tallenteena striiminetistä, niin tarvii kattoo. oon kuunnellu vasta 2 jaksoa hessun kahvilaa, mutta oon kyllä ihan fani. :)

Twitter-koulutus by @linkola

Hyvä esitys, minäkin opin uutta :).

Saturday, March 20, 2010

Mashup, muussattu sivu

Tällä kertaa tarinoin aiheesta mashup, joka on syötteiden avulla itsestään päivittyvä nettisivu. Termille ei ole vakiintunutta suomennosta, joten käytän tässä omaa käännöstäni: muussattu sivu. Sen avulla sihteereistä tehdään turhia - tai ainakin heidän taakkaansa kevennetään merkittävästi.

Käytännössä se toimii esimerkiksi näin:
  1. projektimetriikat tulevat tuoreeltaan jostain syötteitä tuottavasta raporttityökalusta (esim. Jira)
  2. Twitteristä tilataan kumppaneiden uutissyötteet
  3. projektin blogista tilataan projektipäällikön tuoreimmat kirjoitukset
  4. Yammerista tai muusta vastaavasta mikroblogista eli "yrityksen sisäisestä Twitteristä" tilataan projektiryhmäläisten status-päivitykset
  5. kalenterista tulee projektin seuraavat tapahtumat
  6. wikistä näytetään viimeksi päivitetyt (tai luetuimmat) sivut tai suosituimmat avainsanat
  7. mediasta haetaan uutiset, jotka koskevat meidän alaamme
Sihteeri päivittää sivun rakenteen ja valitsee tarvittavat syötteet, hän patistaa ihmiset päivittämään raporttinsa wikiin ja pitää huolta työkalujen käytettävyydestä.
Wikipediassa ei ole mashupeille vielä suomalaista sivua, joten kurkkaa enkku-Wikipedian puolelta lisää tietoa aiheesta.

Friday, March 19, 2010

Terveisiä wiki-teema-aamusta

Tällä kertaa tuon terveiset wiki-teema-aamusta (lue koko tarina Ambientian blogista), jossa kerroin mm. siitä, miten Confluence-wikiin voi tuoda ulkopuolista sisältöä esim. syötteiden avulla, miten sinne voi tehdä eri ryhmien luettavissa olevia aliwikejä. Wikiin voi myös tehdä rakennetta tilojen ja avainsanojen avulla ja siihen on helppo tehdä erilaisia ilmeitä ja miten helppoa sitä on muihin wikeihin verrattuna päivittää.
Sosiaalista mediaa ja sen työkaluja voi hyödyntää yrityksissä esim. markkinointiin, asiakasrekisterin pitoon, tuotetukeen, tuotekehitykseen, sisäiseen ja ulkoiseen viestintään, tiedonjakoon ja vaikkapa kilpailijoiden seurantaan, kilpailijan avoimuudesta riippuen hyvinkin tarkasti… :)

Tuesday, March 2, 2010

HAMK @ YouTube

Aika hauska juttu tämä ja tosi hyvää mainosta HAMKille. HAMK on tullut mulle viime aikoina tutuksi siitä, että Ambientian pääkonttori Hämeenlinnassa sijaitsee HAMKin kampuksen naapurissa. Innovatiivista porukkaa sielläpäin :).

"Simon on musiikillisesti erittäin lahjakas HAMKin opiskelija, joka pitää HAMKista ja opiskelustaan niin paljon, että on halunnut tehdä aiheesta biisin. Mielestämme biisi oli niin hyvä, että se ansaitsi musiikkivideon. Kiitos Simonille ja kaikille videon tekemiseen vaikuttaneille! Kaikki videolla esiintyvät esiintyjät ovat HAMKin opiskelijoita. "
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...